Samen Slim Rijden Hoograven

Een deelauto met je buren in Hoograven

Na een succesvolle interessepeiling zijn we van start met elektrische deelauto’s op de Julianaweg. Je deelt samen met je buren uit Hoograven twee elektrische auto’s die je kunt reserveren wanneer jij wil. Zo creëer je meer ruimte, bespaar je geld en draag je bij aan een duurzame buurt.

Hoe werkt Samen Slim Rijden?

In drie stappen kun je al een auto delen in Hoograven. 

Schrijf je in

Meld je aan en kies het abonnement dat past bij jouw situatie. 

Maak een reservering

Download na je aanmelding de OnzeAuto app en maak een reservering. Je reserveert een deelauto binnen een paar tellen. 

Rijden maar!

Start jouw reservering en open de auto. Ook dat doe je allemaal in de app. Je kunt nu gaan rijden!

Autodelen is goed voor het milieu

Behalve een kostenbesparing, zorgt het delen van een elektrische auto voor een CO2-reductie van 70%. Daarnaast heb je geen uitstoot van stikstofoxides, minder fijnstof en is een elektrische deelauto 80% stiller.

reguliere auto's verdwijnen uit de straat voor iedere deelauto

procent minder CO2 uitstoot

procent minder autokilometers vergeleken met autobezitters

Alleen de voordelen van een eigen auto

Nooit meer gedoe

Als je een auto deelt, hoef je je geen zorgen meer te maken over onderhoud, verzekeringen en de administratieve rompslomp. Alle ritten worden eenvoudig bijgehouden en aan het einde van de maand ontvang je één factuur. De rest regelen wij. Handig toch?

Altijd een nieuwe auto

Als je Samen Slim Rijdt met je buurt zijn occasions verleden tijd. Je rijdt altijd in de nieuwste elektrische auto’s. En dat voor de kosten van een kleine compacte middenklasse. Zo maak je altijd indruk op je familie en vrienden. 

Alle kosten zijn inbegrepen

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto, elke maand weer. Dat zijn je vaste inleg per maand voor je lidmaatschap en je uur- en kilometerkosten. We doen niet aan borg of reserveringskosten. En ook de laadkosten en onderhoudskosten zijn voor onze rekening. 

Onze tarieven

Een eigen (brandstof)auto kost meer dan je denkt. Check maar eens bij Centraal Beheer wat jouw auto nu per maand kost (Autocheck). Een elektrische deelauto is al snel stukken voordeliger. Ook ten opzichte van private lease heb je voordelen. Want met samen slim rijden heb je geen meerjarige verplichtingen en geen last van een BKR registratie. 

*Dit zijn de maandelijkse abonnementskosten. Je betaalt naast het uurtarief (afgerekend per minuut) 20 cent per kilometer. Daar zitten de kosten van de laadpas en het laden bij inbegrepen, ook bij snelladers en in het buitenland. Per blok van 24 uur betaal je maximaal 10 uur, of zoveel meer om op een minimum bedrag van €25 uit te komen. Daarnaast betaal je de kosten per kilometer. De km- en uurtarieven gelden voor een 100% elektrische VW ID.3, of gelijkwaardig; voor ander auto’s kunnen andere tarieven van toepassing zijn

De deelauto’s in Hoograven

Bij het kiezen van onze elektrische deelauto’s houden we bij Samen Slim Rijden altijd rekening met de behoefte van de bewoners en het soort gebruik. Als veel gebruikers langere stukken rijden met de auto, zijn elektrische auto’s met een hoge actieradius wenselijk. En voor kortere stukken zijn compacte stadsauto’s voldoende. 

Kia e-Niro delen in Hoograven

De Kia e-Niro is één van de best verkochte EV’s van Nederland. En daar kun jij binnenkort ook in rondrijden. De e-Niro is een verrassend ruime auto waar je met het hele gezin mee op pad kunt of waarmee je langere ritten maakt. Met de ruime kofferbak is er ook genoeg plek voor bagage voor als je op vakantie gaat. En een heel groot voordeel van de e-Niro is toch wel de trekhaak!

Actieradius: 370 km
Zitplaatsen: 5 

BMW i3 delen in Hoograven

De BMW i3 staat toch wel bekend om zijn unieke design. En wist je dat de auto is gemaakt van gerecyclede materialen en natuurlijke grondstoffen? Zo is de stoelbekleding deels gemaakt van oudePET-flessen en de vloermatten van visnetten. Hoe cool is dat? En de kofferbak is ook een stuk ruimer dan je zou verwachten. Daar kun je best wat koffers in kwijt. 

Actieradius: 260 km
Zitplaatsen: 4 (maar lekkerder met 2)

Al het gemak in je broekzak

Met de deelapp van OnzeAuto kun je eenvoudig een deelauto reserveren, openen en sluiten. Je kunt de auto drie maanden van tevoren al reserveren, dus zo ben je altijd verzekerd van een auto. En heb je elke week dezelfde rit op de planning? Dan stel je gewoon een herhaalde reservering in. En mocht je een keer tegen problemen aanlopen, zijn we 24/7 bereikbaar om je te helpen.

Download de onzeauto app

Hier staan deelauto’s

Deel een Volkswagen ID.3 met de buurt en creëer ruimte op straat.

Kruising Julianaweg en 't Goylaan, Hoograven

Kruising Julianaweg en Burgemeester Smitsstraat

Nóg dichter bij jou in de buurt?

 

Zakelijk autodelen

Ook als organisatie kun je gebruik maken van de deelauto’s op de Julianaweg. Deel de bestaande elektrische auto’s of creëer een eigen pool van elektrische deelauto’s en verduurzaam zo jouw bedrijf en mobiliteit. En willen medewerkers de auto ook privé gebruiken? Dat kan allemaal. De bijtelling, dat is iets uit een grijs verleden. Meer weten? 

Ook autodelen in een andere wijk in Utrecht?

Utrecht is deelstad nummer in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat we ook in Lunetten en Rivierenwijk auto’s delen in besloten kring? In een andere buurt delen? Meld jouw buurt vrijblijvend aan als potentiële toekomstige locatie. 

1. Laat weten wie je bent en waar je wilt autodelen

Laat ons via dit formulier weten waar je graag een auto zou willen delen. We nemen direct contact met je op. Meld jouw buurt hier aan.

2. Deel je aanmelding met je buurt

Vraag je buren of bekenden uit de buurt of ze ook meedoen. Bij voldoende belangstelling wordt de kans natuurlijk groter dat we een deelauto bij jullie in de buurt plaatsen. We helpen je op pad met de communicatie naar de buurt. 

3. Trommel je buren op voor de informatieavond

OnzeAuto organiseert regelmatig informatieavonden voor iedereen die geïnteresseerd is. Voor vragen, opmerkingen of suggesties voor Samen Slim Rijden kun je hier terecht. Maar je kan ons ook gewoon een mailtje sturen. 

Samen Slim Rijden is een initiatief van 

Veelgestelde vragen

Is de auto wel beschikbaar als ik deze nodig heb?

We houden er bij het plaatsen van deelauto’s altijd rekening mee hoeveel gebruikers meedelen. Gaat het gebruik van de auto’s omhoog? Dan plaatsen we auto’s bij. De kans op misgrijpen wordt met elke extra auto nog weer kleiner. Je kunt je ritten eenvoudig plannen in de app. Dat kan wel tot drie maanden vooruit. En wekelijks terugkerende ritten, die kun je eenvoudig herhalen. 

Moet de auto altijd op dezelfde plek worden teruggezet?

Elke deelauto heeft zijn parkeerzone. Als je jouw reservering beëindigt, moet de auto dus weer in deze zone worden teruggeplaatst, het liefst aan een laadpaal! Via de deelapp weet de gebruiker na jou ook altijd waar hij of zij de auto moet ophalen en dat deze is opgeladen.

De app reageert niet. Waar kan ik terecht?

Bij problemen met de app, zoals bij het starten of beëindigen van jouw reservering kun je 24/7 terecht bij de helpdesk van het deelsysteem via 085 487 56 60. Zij kijken op afstand met je mee en helpen je weer op weg. 

Wat gebeurt er al ik niet op tijd terug ben? 

Het kan voorkomen dat je jouw reserveerde tijd onverhoopt overschrijdt, bijvoorbeeld bij file, schade of ander oponthoud. Je moet jouw reservering dan tijdig verlengen in de app. Als de vertraging dusdanig groot is, kun je in een WhatsApp groep de andere gebruikers informeren. Indien nodig kan de helpdesk de volgende gebruiker dan omboeken naar een andere auto die vrij is.

Wat moet ik doen als ik onderweg moet opladen?

Het kan voorkomen dat je zo’n lange rit maakt dat de accu bijna leeg is en je moet opladen om nog thuis te komen. In de auto vind je een laadpas die op alle publieke laadpalen in Nederland werkt. De laadkosten onderweg zijn inbegrepen. Er zijn verschillende apps waarop je de laadpalen vindt, zoals Chargemap. Bij een lange rit raden we aan om op voorhand al even goed te controleren waar je tussendoor kunt laden. 

Er zit schade op de auto. Wat moet ik doen?

Bij het starten en beëindigen van je reservering vragen we in de app altijd eventuele schade te melden. In de app kun je ook zien welke schades al eerder zijn gemeld. We tonen deze schades totdat ze zijn hersteld. Zelf per ongeluk schade gereden en kan de auto niet meer rijden? Informeer dan ook OnzeAuto via support@onzeauto.com. Zo kunnen bijvoorbeeld reserveringen van volgende gebruikers worden omgeboekt naar andere auto’s. 

Heb je een vraag óf een opmerking?

Vul hieronder het formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug met het antwoord.