Samen Slim Rijden West-Friesland

Autodelen met je buren in West-Friesland

Samen Slim Rijden is een initiatief van Zonnecoöperatie West-Friesland. Je deelt samen met je buurt een aantal elektrische auto’s. Zo creëer je meer ruimte, bespaar je geld en draag je bij aan een duurzaam West-Friesland.

Alleen de voordelen van een eigen auto

Nooit meer gedoe

Als je een auto deelt, hoef je je geen zorgen meer te maken over onderhoud, verzekeringen en de administratieve rompslomp. Alle ritten worden eenvoudig bijgehouden en aan het einde van de maand ontvang je één factuur. De rest regelen wij. Handig toch?

Altijd een nieuwe auto

Als je Samen Slim Rijdt met je buurt zijn occasions verleden tijd. Je rijdt altijd in de nieuwste elektrische auto’s. En dat voor de kosten van een kleine compacte middenklasse. Zo maak je altijd indruk op je familie en vrienden.

Alle kosten zijn inbegrepen

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto, elke maand weer. Dat zijn je vaste inleg per maand voor je lidmaatschap en je uur- en kilometerkosten. We doen niet aan borg of reserveringskosten. En ook de onderhoudskosten zijn voor onze rekening.

Autodelen is goed voor het milieu

Met het delen van een elektrische auto bespaar je niet alleen een hoop kosten. Je vermindert ook de CO2, stikstof en fijnstof en als buurt creëer je meer ruimte op straat voor groen en om te leven.

vrije parkeerplaatsen door één deelauto

procent minder CO2 met hulp van groene stroom

procent minder autokilometers, want autodelers pakken vaker de fiets

Hier komen deelauto’s

Raadhuisplein, Hoogkarspel

Kamille, Hoogkarspel

Zanglijster, Hoogkarspel

Onze tarieven

Een eigen (brandstof)auto kost meer dan je denkt. Check maar eens bij ANWB wat jouw auto nu per maand kost (naar de rekentool). Een elektrische deelauto is al snel stukken voordeliger. Ook ten opzichte van private lease heb je voordelen. Want met samen slim rijden heb je geen meerjarige verplichtingen en geen last van een BKR registratie. 

*Dit zijn de maandelijkse abonnementskosten. Daar zitten de kosten van de laadpas en het laden bij inbegrepen, ook bij snelladers en in het buitenland. De contractduur is minimaal een maand. Hierna is deze maandelijks opzegbaar, met een opzegperiode van 1 maand. Per blok van 24 uur betaal je maximaal 10 uur, of zoveel meer om op een minimum bedrag van €30 uit te komen. Daarnaast betaal je de kosten per kilometer. De km- en uurtarieven gelden voor een 100% elektrische VW ID.3, of gelijkwaardig; voor ander auto’s kunnen andere tarieven van toepassing zijn

Hoe werkt Samen Slim Rijden West-Friesland?

In drie stappen kun je al een auto delen. 

Schrijf je in

Schrijf je in en kies het abonnement dat past bij jouw situatie. 

Activeer je account

Download na je aanmelding de app en activeer je account. 

En rijden maar!

Je kunt nu een deelauto reserveren en je eerste rit maken. Veel rijplezier!

Staat jouw buurt er nog niet tussen?

De Zonnecoöperatie West-Friesland heeft de de ambitie om heel snel uit te breiden naar de rest van de regio. Meld jouw buurt vrijblijvend aan als potentiële toekomstige locatie. Bij voldoende belangstelling van andere gebruikers in jouw buurt organiseren we een (digitale) bijeenkomst om de mogelijk nieuwe locatie te bespreken.

1. Laat weten wie je bent en waar je wilt autodelen

Laat ons via dit formulier weten waar je graag een auto zou willen delen. We nemen direct contact met je op. Meld jouw buurt hier aan.

2. Deel je aanmelding met je buurt

Vraag je buren of bekenden uit de buurt of ze ook meedoen. Bij voldoende belangstelling wordt de kans natuurlijk groter dat we een deelauto bij jullie in de buurt plaatsen. We helpen je op pad met de communicatie naar de buurt. 

3. Trommel je buren op voor de informatieavond

OnzeAuto organiseert regelmatig informatieavonden voor iedereen die geïnteresseerd is. Voor vragen, opmerkingen of suggesties voor Samen Slim Rijden West-Friesland kun je hier terecht. Maar je kan ons ook gewoon een mailtje sturen. 

 

Zakelijk autodelen

Ook als organisatie kun je gebruik maken van de deelauto’s in West-Friesland. Deel de bestaande elektrische auto’s of creëer een eigen pool van elektrische deelauto’s en verduurzaam zo jouw bedrijf en mobiliteit. En willen medewerkers de auto ook privé gebruiken? Dat kan allemaal. De bijtelling, dat is iets uit een grijs verleden. Meer weten? 

Onze deelauto’s

Bij het kiezen van onze elektrische deelauto’s houden we bij Samen Slim Rijden West-Friesland altijd rekening met de behoefte van de bewoners en het soort gebruik. Als veel gebruikers langere stukken rijden met de auto, zijn elektrische auto’s met een hoge actieradius wenselijk. En voor kortere stukken zijn compacte stadsauto’s voldoende. 


We rijden zelf ook al een tijd in de Kona Electric van Hyundai en dat bevalt. Sterker nog, door deze auto willen we nooit meer terug naar een verbrandingsmotor. Naast zijn indrukwekkende actieradius heeft hij veel ruimte om spullen mee te nemen.

Al het gemak in je broekzak

Met de deelapp van OnzeAuto kun je eenvoudig een deelauto reserveren, openen en sluiten. Je kunt de auto drie maanden van tevoren al reserveren, dus zo ben je altijd verzekerd van een auto. En heb je elke week dezelfde rit op de planning? Dan stel je gewoon een herhaalde reservering in. En mocht je een keer tegen problemen aanlopen, zijn we 24/7 bereikbaar om je te helpen.

Download de onzeauto app

Veelgestelde vragen

Is de auto wel beschikbaar als ik deze nodig heb?

We houden er bij het plaatsen van deelauto’s altijd rekening mee hoeveel gebruikers meedelen. Gaat het gebruik van de auto’s omhoog? Dan plaatsen we auto’s bij. De kans op misgrijpen wordt met elke extra auto nog weer kleiner. Je kunt je ritten eenvoudig plannen in de app. Dat kan wel tot drie maanden vooruit. En wekelijks terugkerende ritten, die kun je eenvoudig herhalen. 

Moet de auto altijd op dezelfde plek worden teruggezet?

Elke deelauto heeft zijn eigen, gereserveerde parkeerplek met laadpaal. Als je jouw reservering beëindigt, moet de auto dus weer op zijn vaste plek aan de laadpaal staan. Dan weet de gebruiker na jou ook altijd waar hij of zij de auto moet ophalen en dat deze is opgeladen.

De app reageert niet. Waar kan ik terecht?

Bij problemen met de app, zoals bij het starten of beëindigen van jouw reservering kun je 24/7 terecht bij de helpdesk van het deelsysteem via 085 487 56 60. Zij kijken op afstand met je mee en helpen je weer op weg. 

Wat gebeurt er al ik niet op tijd terug ben? 

Het kan voorkomen dat je jouw reserveerde tijd onverhoopt overschrijdt, bijvoorbeeld bij file, schade of ander oponthoud. Je moet jouw reservering dan tijdig verlengen in de app. Als de vertraging dusdanig groot is, kun je in een WhatsApp groep de andere gebruikers informeren. Indien nodig kan de helpdesk de volgende gebruiker dan omboeken naar een andere auto die vrij is.

Wat moet ik doen als ik onderweg moet opladen?

Het kan voorkomen dat je zo’n lange rit maakt dat de accu bijna leeg is en je moet opladen om nog thuis te komen. In de auto vind je een laadpas die op alle publieke laadpalen in Nederland werkt. De laadkosten onderweg zijn inbegrepen. Er zijn verschillende apps waarop je de laadpalen vindt, zoals Chargemap. Bij een lange rit raden we aan om op voorhand al even goed te controleren waar je tussendoor kunt laden. 

Er zit schade op de auto. Wat moet ik doen?

Bij het starten en beëindigen van je reservering vragen we in de app altijd eventuele schade te melden. In de app kun je ook zien welke schades al eerder zijn gemeld. We tonen deze schades totdat ze zijn hersteld. Zelf per ongeluk schade gereden en kan de auto niet meer rijden? Informeer dan ook OnzeAuto via support@onzeauto.com. Zo kunnen bijvoorbeeld reserveringen van volgende gebruikers worden omgeboekt naar andere auto’s. 

Samen Slim Rijden is een initiatief van 

Heb je een vraag óf een opmerking?

Vul hieronder het formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug met het antwoord.